Hibernate en Standby equivalenten in Nederlandse Vista

Hibernate en Standby equivalenten in Nederlandse Vista

In Microsoft Vista zijn verschillende energiebesparingstanden. Je kunt in het Startmenu kiezen voor ‘slaapstand’ en ‘sluimerstand’.

De slaapstand komt overeen met een toestand in het Engels stand-by genaamd (ook wel ACPI modus S3). Hierbij gaat de pc in een low-power state (het geheugen blijft stroom krijgen), het voordeel is dat de computer binnen twee seconden weer wakker is. Microsoft heeft de slaapstand nog verder gedefinieerd, namelijk na een bepaalde periode slapen, of een te lage accuspanning, gaat de computer over in sluimerstand.

Bij de sluimerstand (Hibernate in het Engels, ACPI modus S4) wordt de inhoudt van het werkgeheugen (RAM) weggeschreven naar de harde schijf, en daarna gaat de computer uit. Op die manier gebruikt de computer dus helemaal geen stroom. Het nadeel hiervan is dat het niet instantaan is, de computer moet het hele geheugen wegschrijven, dus bij 2 GB werkgeheugen duurt het wel halve minuut.

2 Replies to “Hibernate en Standby equivalenten in Nederlandse Vista”

Leave a Reply